Udvendig isolering

Udvendig isoleringUdvendig isolering er en effektiv metode til at efterisolere ydervæggene på. Der er flere former for udvendig isolering og den rette løsning, afhænger af flere faktorer.

Uanset hvilken isoleringsform du vælger, kan du dog være sikker på gode besparelser og et langt bedre indeklima. Efterisolering på den udvendige side er specielt gavnligt for ældre huse, med massive ydermure. Føler du at din varmeregning er for høj og har du lyst til at lave en god investering? Så er isolering den helt rette vej.

Former for udvendig isolering

Man kan generelt skelne mellem tre former for udvendig isolering. De har alle hver deres styrker og svagheder. Det rette valg afhænger derfor meget af dine behov og husets stand.

Facadeisolering

Ved den udvendige efterisolering bliver isoleringen sat op på facadens yderside, deraf navnet facadeisolering. Det er med til at beskytte mod vind og kan virke meget effektivt.

Omvendt vil det give facaden et nyt udseende og det er faktisk den eneste isoleringsform, hvor husets udseende bliver påvirket betydeligt. Der etableres en facadebeklædning, men tænk grundigt over om det er den rette vej.

Hulmursisolering

Hulmursisolering er den anden isoleringsform, hvor isoleringen pustes ind i hulmuren. Det kan benyttes på huse med en formur og en bagmur. Det virker rigtig effektivt og kan tjene sig hjem på bare 2-3 år.

Indvendig efterisolering

Den indvendige efterisolering udføres ved at isoleringen placeres på ydervæggenes indvendige side.

Hvilken af de tre isoleringsformer der er bedst, afhænger af dit hus og dets muligheder. Det vil en dygtig isolatør kunne vurdere.

Styrker ved udvendig isolering

Den udvendige isolering har mange styrker og er i mange tilfælde det mest effektive sted at isolere. Det er med andre ord denne isoleringsform, hvor du kan opnå de største besparelser på varmeregningen.

Det vil i særdeleshed være tilfældet, hvis du har et gammelt hus uden tilstrækkelig beskyttelse mod vind og vejr.

De mest væsentlige styrker er som med det meste isolering:

  • Mindre varmeforbrug og dermed lavere regninger
  • Boligen stiger i værdi
  • Mindsket risiko for fugt og skimmelsvamp
  • Bedre klima indenfor
  • Mindre træk når det blæser

Det er alle meget væsentlige fordele, som gør du bør overveje dine behov.

Om Kenneth Thomsen

Kenneth Thomsen er uddannet murer og har arbejdet i branchen i mange år. Han skriver om isolering og murerfaget.

,

Kommentar er lukket