Tag -og loftisolering

LoftisoleringIsolering af husets loft og tag er to vigtige initiativer, som sikrer at varmen bliver i huset i længere tid. Man kan vælge at udføre isolering via mange forskellige isoleringsmaterialer, alt efter ens behov.

Du kan her blive klogere på fordelene og på hvordan loftisoleringen bliver udført. Der er ingen tvivl om at isolering er vigtigt for alle husejere, med ønsket om en lav varmeregning og et behageligt indemiljø.

Ældre danske huse er desværre ikke isoleret tilstrækkeligt og derfor kan efterisolering være en nødvendig investering. En investering der hurtigt har tjent sig hjem igen og som tilmed øger boligens værdi.

Loftisolering vil spare dig mange penge og samtidig være et miljøvenligt initiativ.

Fordele ved tag -og loftisolering

De fleste får isoleret huset fordi det på sigt er med til at styrke pengepungen. Der er bare flere andre incitamenter til at få udført loftisolering. Der er nemlig en række centrale fordele, alle husejere vil værdsætte.

  • Lavere energiforbrug og varmeregninger
  • Øget boligværdi
  • Bedre indeklima
  • Mindre risiko for fugt og skimmelsvamp

Der er ingen tvivl om at loftisolering er det rette valg for dig, hvis loftet ikke er isoleret tilstrækkeligt. Det kan du tjekke relativ nemt og ellers vil en isolatør altid kunne give en vurdering.

Varmen stiger op og derfor kan betydningen af en god loftisolering ikke overdrives. Dit energiforbrug kan blive nedsat med helt op til en tredjedel.

Sådan foregår isoleringen


Udførelsen af tagisolering og loftisolering er forskellige og forholdene kan have en indflydelse. En af de førende metoder sker ved at papiruld indblæses, på effektiv vis. Det er ligeledes muligt at få lavet hylder mellem spærrerne, så man fortsat har mulighed for at opbevare sine ting.

Samtidig er det normalt, at isoleringsfirmaet monterer en kant ved loftlemmen, inden loftisoleringen udføres. Det gøres for at sikre den bedste tagisolering, hvor isoleringen ikke falder ned.

Det er blevet lovpligtigt at have 300 mm loftisolering  og 400 mm for lavenergihuse. Er der plads til det, vil anbefalingen næsten altid være, at få udført isolering på 400 mm. Ikke meget tyder på at energipriserne falder foreløbig og jo mere isolering, desto bedre.

Isoleringsopgaven bør altid udføres af professionelle isolatører, med viden og erfaring på området. Det kræver et fagligt indblik, når dampspærrerne skal vurderes og når det rette isoleringsmateriale skal udvælges.

Tjek om huset behøver tag -eller loftisolering

Er du i tvivl, om loftet er isoleret godt nok, så kommer her et par råd til hvordan du selv kan tjekke det. Først og fremmest kan du tjekke om isoleringen slutter tæt om loftets bjælker. Er det ikke tilfældet, vil efterisolering ofte være en god idé.

Samtidig skal du have fat i en tommestok, så du kan måle loftisoleringens tykkelse. Er den under 200 mm, er der alle grunde til at få isoleret loftet.

Sidst kan det være en god idé at tjekke loftets skråvægge og skunk. Er de isoleret og er de i givet fald isoleret tilstrækkeligt? Er der mindre end 150 mm isolering, bør du klart overveje at efterisolere loftet.

Om Claus Mikkelsen

Claus er selvstændig i isoleringsbranchen med mange års erfaring. Han skriver om emner inden for isolering.

Kommentar er lukket