Isolering

Isolering varmetabDer er mange gode grunde til at få udført isolering. Det giver dig en lavere varmeregning, et mere miljøvenligt hus og en ejendom der stiger i værdi.

Isolering er en rigtig god investering og noget du bør overveje som husejer. De fleste ældre huse er ikke blevet isoleret tilstrækkeligt og det giver markant større varmeregninger.

Er du i tvivl om, hvor vidt dit hus har behov for bedre isolering, har vi lavet en god tjekliste der kan hjælpe dig på vej.

 

Tjekliste for isolering

Vi har lavet en kort og god tjekliste med 5 vigtige punkter du bør tjekke, hvis du vil undersøge dit hus for isolering:

  1. Tjek huset for fugt og træk. Undersøg om årsagen skyldes manglende isolering, eller mangel på udluftning.
  2. Undersøg dine hulmure for isolering. Det gøres ved at stikke en pind ind i et hul i murstensfugen,  der laves med en boremaskine. Kan den komme 13 – 15 cm ind og mere, er der mangel på isolering.
  3. Tjek tæthed ved døre, vinduer, lemme og loft. Tætningslister kan i mange tilfælde være løsningen.
  4. Undersøg om loftet er isoleret med mindst 250 mm isolering.
  5. Tjek om husets gulv er isoleret ordentlig, hvis du har en kælder. Det undersøges bedst nede fra kælderen. Isolering forhindrer kolde gulve og varmetab.

Et indblik i isoleringsformerne

Der er mange isoleringsformer, som du kan vælge at benytte dig af. De har alle mange af de samme fordele og kan være med til at forbedre dit hus på mange parametre.

Vi vil her give dig et nærmere indblik i 4 populære former for isolering.

Hulmursisolering

Hulmursisolering af facadeHulmursisolering går ud på at isolere huset ydervægge, kaldet hulmure. Mange ældre murstenshuse har ikke hulmursisolering og det medfører et dårligt indeklima og store varmetab.

Isoleringen bliver pustet ind mellem huset ydervægge og indervægge. Det er meget forskelligt, om danske huse har behov for hulmursisolering og om der overhovedet er plads mellem væggene.

Er du i tvivl om dit hus har isoleret hulmurene, bør du selv tjekke det som beskrevet i tjeklisten. Alternativt kan du få en kompetent vurdering af en isolatør.

Tag og loftisolering

LoftisoleringTag og loftisolering udføres for at holde på varmen, så den ikke forsvinder ud af huset. Varmen søger opad og forsvinder hurtigt, hvis loftet ikke er isoleret ordentligt.

Der kan være mange penge at spare på tag -og loftisolering. Denne isoleringsform kan udføres med mange isoleringsmaterialer. Vælger man at benytte papiruld, sikrer det dig en tæt isolering.

Loftisoleringen skal være på 250 – 400 mm. Jo mere isolering, desto bedre.

Udvendig isolering

Udvendig isoleringUdvendig isolering er en af de mest effektive former for efterisolering. Omvendt er det med til at ændre husets facade, hvis du vælger en facadeisolering. Det skal derfor overvejes grundigt. Da der i mange tilfælde, skal flyttes døre og vinduer

Den udvendige isolering indebærer primært tre metoder. Den indvendige efterisolering, hulmursisoleringen og så facadeisoleringen.

Udvendig isolering kan spare dig mange penge og vil typisk have tjent sig hjem, inden for 3 år.

Isolering i etageadskillelser

isolering etageadskillelserIsolering i en etageadskillelse er selvsagt relevant i ejendomme med etager, specielt i diverse lejligheder. Mange ejendomme før 1970 har ikke isoleret etageadskillelsen og skal derfor efterisoleres.

Denne isoleringsform er en rigtig god økonomisk investering og giver et bedre indeklima. Lavere varmeregning og højere boligværdi, er tre centrale fordele.

 

Termografering

TermograferingTermografering er en anerkendt fremgangsmåde, til at undersøge husets behov for efterisolering. Det kan være besværligt at tjekke husets dele og derfor kan termografering være til stor hjælp.

Et termografisk billede kan afsløre kuldebroer og utætheder, der skal udbedres. Man kan benytte termografering indvendigt og udvendigt, alt efter hvad der skal undersøges.

Det afhænger af om du vil undersøge loft, vinduer, vægge og gulve, eller husets tagflader og ydermure.

Termografering måler temperaturen på overflader via varmeudstrålingens bølgelængde.

Om Claus Mikkelsen

Claus er selvstændig i isoleringsbranchen med mange års erfaring. Han skriver om emner inden for isolering.

Kommentar er lukket