Hvad er papirisolering?

Papirisolering udføres med granuleret papiruld, som primært bliver fremstillet af gamle aviser. Det er en af mange isoleringsmaterialer og papirulden bliver tilsat borax, aluminiumhydroxid og borsyre, som er med til at sænke brandbarheden.

Se brandtesten af papirisolering, mineraluld og glasuld.

Disse stoffer er ligeledes med til at styrke papirulden mod svamp og andre mikroorganismer. Der er mange fordele ved disse tilsætningsstoffer og de er med til at styrke isoleringsmaterialets egenskaber.

Papirisolering benyttes ved at man blæser det ind i en hulmur, eller ud på en konstruktion. Der findes ligeledes papirisolering som plader, men papirulden anvendes typisk granuleret, via indblæsning.

Fordele ved isolering med papiruld

Fordele ved papirisolering Der er mange fordele ved papirisolering, som gør det til et godt isoleringsmateriale. At papirulden tilmed bliver tilsat gode stoffer, er kun med til at give yderligere styrker og fjerne de væsentlige ulemper ved materialet, i sin rene form.

Af væsentlige fordele ved isolering med granuleret papiruld, kan nævnes følgende:

  • Papirisolering lydisolerer godt og bedre end mineraluld.
  • Granuleret papiruld er et af de mest miljøvenlig isoleringsmaterialer.
  • Papirisolering varmeisolerer og er i stand til at opgave og afgive fugt.
  • Papiruld klør ikke, som fx. Rockwool isolering.

Der er altså mange fordele ved papirisolering, der er med til at forbedre indeklimaet via varme -og lydisolering. Samtidig gør materialets egenskaber, at man ikke bør være urolig over fugtskader og skimmelsvamp.

Papirisolering i et historisk perspektiv

Papirisolering en sikker vej til energirenoveringPapirisolering har ikke altid været et anvendt isoleringsmateriale i Danmark. Det er først efter 1990 at vi er begyndt at anvende det i Danmark. I USA er de længere fremme og har benyttet papirisoleringen i over 100 år.

Industrielt var det dog først i 1945, at den blev produceret. Det er specielt Finland, Sverige og Tyskland der benytte papiruld til isoleringsarbejdet, ligesom flere og flere danske isoleringsfirmaer har fået øjnene op for materialets kvaliteter.

Det er et meget miljøvenligt materiale, som endda kan brændes. Det er derfor et isoleringsmateriale i tidens ånd, hvor miljøbevidsthed står højt på dagsordenen.

Du kan læse mere om papirisolering på bolius.dk

Om Claus Mikkelsen

Claus er selvstændig i isoleringsbranchen med mange års erfaring. Han skriver om emner inden for isolering.

,

Kommentar er lukket